Bijlwerpen 101

Gooi technieken

Onze baancoaches laten je de twee juiste manieren zien om bijlen te gooien. Zij zijn:

Dubbelhandige worp – met 2 handen boven het midden van het hoofd

Eenhandige worp – Met één hand over de schouder

Zet tijdens het werpen een stap voor het momentum en laat tijdens het stappen de bijl los wanneer je arm ooghoogte bereikt. Vergeet niet om niet over de veiligheidslijn te stappen. Houd uw houding aan, het vervolg is belangrijk nadat u de bijl loslaat. Weglopen of je handen wegtrekken – help niet! Het is ook belangrijk dat u zich concentreert op waar u gooit. Het helpt! Het is niet nodig om te proberen uw pols te bewegen. De bijl zal vanzelf draaien, zodra hij het momentum krijgt.

Mis je het doel?

De ideale afstand voor bijlwerpen hangt af van je lengte en je bijlwerpstijl. Het stapgebied voor het werpen van de bijl is altijd gemarkeerd, dit is de ideale afstand om de roos te raken gezien het gewicht van onze bijl en de gemiddelde lengte van werpers. Als je problemen hebt met het steken van de bijl, moet je misschien je afstand aanpassen, afhankelijk van of je te dichtbij of te ver weg bent.

Onder rotatie – Als de bijlsteel als eerste het doelwit raakt, ben je te dichtbij! De bijl heeft meer ruimte nodig voor het hoofd om het doel te bereiken en de rotatie te voltooien. Ga een stukje terug en probeer het opnieuw!

Overrotatie – Als de bijlkop (oog of kolf) als eerste het doel raakt, ben je te ver weg! Kom wat dichterbij en probeer het opnieuw!

Onze Bijlen

Onze bijlen zijn gemaakt van stalen koppen en houten handvatten en worden voor elke sessie gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren. De maximale lengte van onze bijlen is 43 cm en het maximale gewicht is 1,3 kg. Dit is de optimale afmeting om ervoor te zorgen dat de bijl gemakkelijk blijft steken zonder je armen te vermoeien. De houten steel is perfect om de stuiter op te vangen als de bijl valt.

Tijdelijk gesloten

Sorry, Axes Bar is tijdelijk gesloten. Het is daarom even niet mogelijk om een baan te boeken.

Wil je op de hoogte gehouden van de heropening? Laat dan je email achter.