Indoor Axe Throwing maakt haar debuut

Ervaar AXES op de noordboulevard

Heb jij al gehoord over indoor axe throwing, oftewel indoor bijlwerpen? Is dat echt een activiteit die je binnen kan doen? Is dat niet gevaarlijk? Is het een sport of is het gewoon iets leuks om te doen, zoals een escape room? En kan ik het doen zonder ervaring?

Met de opening van AXES in Scheveningen hoor je steeds meer over indoor axe throwing. Het is de nieuwe rage voor uitjes of een leuke avond uit, waaronder vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes, bedrijfuitjes en teambuilding activiteiten. Weg met het saaie bowlen of de bios als enige optie voor een gezellige tijd met je vrienden of collega’s. Met indoor axe throwing heb je en spanning en lol tegelijkertijd.

In deze blog nemen we je mee in de wereld van deze gave activiteit. We gaan ons best doen al jouw vragen te beantwoorden in de komende posts.

Wat is indoor axe throwing?

Om te beginnen met: Wat is indoor axe throwing eigenlijk?

Nou, denk aan darten, maar dan gaver want je doet het met bijlen!!

Indoor axe throwing is een nieuwe groepsactiviteit in Nederland waarbij spelers bijlen gooien naar een houten doelwit. Het doelwit is bevestigd aan het einde van een baan. Aan beide kanten zijn hekken geplaatst als scheiding van de andere banen.

Het doel is om de bijlen zo dicht mogelijk bij de roos te werpen en zo de meeste punten te halen. Je kan je dus niet alleen lekker laten gaan, de strijd wie de meeste punten haalt zorgt voor een leuke, competitieve activiteit met je vrienden. De banen hebben 1 of 2 doelwitten. Indoor axe throwing kan je het beste doen met groep van 4 tot 6 mensen en een sessie duurt 1 of 2 uur.

Leuke groepsactiviteit in Den Haag

Indoor axe throwing is nieuw in Nederland, maar het bestaat al langer in andere delen van de wereld. Het is zo’n 5 jaar geleden begonnen in Canada en is van daaruit verder verspreid naar Amerika. Op dit moment zijn er wereldwijd ongeveer 335 indoor axe throwing locaties. En daar komt er nu dus één bij, op Scheveningen.

Ben je na het lezen van deze blog superenthousiast? Of weet je eigenlijk nog steeds niet goed wat je moet denken? We nodigen je uit om langs te komen bij AXES@Scheveningen om het eens te proberen. Het is een heerlijke manier om je te laten gaan na een lange week werken. Of om gewoon een leuk uitje te hebben met je vrienden.

Kijk uit naar onze volgende blog post. Dan vertellen we waarom indoor axe throwing één van veiligste groepsactiviteiten is die je kan doen!

Tijdelijk gesloten

Sorry, Axes Bar is tijdelijk gesloten. Het is daarom even niet mogelijk om een baan te boeken.

Wil je op de hoogte gehouden van de heropening? Laat dan je email achter.